Chris K. in Antwerps OG-onderzoek

Een onderzoek van het landelijk parket in Rotterdam strekt zich uit naar een groot pand in de bekende Antwerpse winkelstraat de Meir. Er loopt volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad een groot witwasonderzoek naar onder meer bedrijven van vastgoedhandelaar Chris K. Het landelijk parket denkt dat een aantal transacties met Antwerps onroerendgoed deel zijn van een witwasoperatie.

De Nederlanders hebben een rechtshulpverzoek gedaan naar onder meer een transactie met het voormalige CMB-gebouw, op de hoek van Meir en Sint Katelijnevest dat werd omgevormd tot een appartementencomplex.

Het onderzoek van het landelijk parket is gestart in 2009, na de moord op de Amsterdamse vastgoedhandelaar ‘Dikke Peter’ Petersen die op 3 mei 2009 is geliquideerd op het moment dat hij zijn auto parkeerde bij een hotel in Bussum. Justitie in Nederland vermoedt dat Petersen en zijn entourage dubieus geld hebben geïnvesteerd in het prestigieuze project in het voormalige CMB-gebouw. De Amsterdammers zouden negen luxueuze appartementen in het gebouw hebben opgekocht. De prijs van de appartementen varieert van 450.000 tot ruim 1,3 miljoen euro voor een penthouse op het dak.

Om de aankopen de financieren, zijn aanzienlijke bedragen overschreven vanuit Engelse vennootschappen naar bankrekeningen in België, op naam van kleine vennootschapjes. Dezelfde groep Nederlanders die bij justitie in beeld komt, had ook nog optie genomen op de aankoop van nog eens negen appartementen, met een totale waarde van ongeveer 3,5 miljoen euro.

De naam van Petersen duikt nergens op in de Belgische documenten, maar wel die van zijn zakenpartner Chris K. die enige tijd heeft vastgezeten voor de moord op Petersen. Petersen kwam geregeld in Antwerpen en had er ook een appartement.

Het Antwerpse parket en de federale politie doen op verzoek van Nederland onderzoek naar de ingewikkelde vastgoedtransacties rond het CMB-gebouw. Aldus Het Nieuwsblad.

Meer over Chris K.

Groningers boos om Yab Yum 

Eigenaar Yab Yum opnieuw opgepakt UPDATE 

Sekshuis Yab Yum gaat weer open