Nederlanders in Marokko extra gecontroleerd

Naar aanleiding van de schietpartij van afgelopen woensdag in Tanger worden Nederlanders in Marokko scherper in de gaten gehouden. Dat hebben bronnen in Marokko aan Crimesite gemeld. De beoogde slachtoffers van de mislukte aanslag, een Spanjaard en een Nederlander, beide van Marokkaanse komaf, zouden na verhoor door de politie op vrije voeten zijn gesteld. De politie heeft gezocht naar een dure Mercedes die in de straat van de schietpartij zou zijn gesignaleerd. 

Er zouden de laatste dagen invallen geweest in verband met de aanslag. De Marokkaanse politie houdt mogelijk ernstig rekening met de mogelijkheid dat de aanslag van vorige week te maken heeft met een conflict in de Nederlandse onderwereld. Er zouden nu ook Nederlandse rechercheurs in Marokko aanwezig zijn om eventuele getuigen te horen. 

In Sebtah (Ceuta), een piepkleine Spaanse enclave aan de kust in de buurt van Tetouan, zijn veel auto's met Nederlandse en Duitse kentekens gesignaleerd. De Marokkaanse en Spaanse politie hebben bij Sebtah extra controles uitgevoerd. Daarbij zijn zowel autochtone Nederlanders als Nederlanders van Marokkaanse afkomst ondervraagd. Vanuit Sebta is het mogelijk om de boot te nemen naar Almería of Málaga in Spanje.