Nederlanders met MDMA in Spanje

Aan de Costa del Sol zijn drie Nederlanders aangehouden met 38 kilo MDMA-poeder. Dat is voor Spaanse begrippen een grote hoeveelheid. Volgens de Spaanse Nationale Politie werden de Nederlanders aangehouden in de badplaats Fuengirola.

Bergplaatsen

De arrestaties kwamen voort uit de “Operatie Wok” die begonnen was nadat de politie een tip kreeg over Nederlanders die een grote hoeveelheid drugs hadden ontvangen. Nadat de woning van de groep was gelokaliseerd arresteerden agenten de mannen in een bestelbusje waar vier kilo werd gevonden. In hun appartement werd een elctronische sleutel gevonden van een ander voertuig dat in de garage bleek te staan. In die auto waren geheime bergplaatsen aangebracht. Hier werd de rest van de drugs gevonden.

Torremolinos

In hetzelfde onderzoek wordt nog een Nederlander vervolgd, die al eerder werd aangehouden. Hij werd in El Pinillo (Torremolinos) gepakt met 9,3 kilo MDMA. Hij zou de hoofdverdachte zijn over wie de tip was binnengekomen.

MDMA is de werkzame stof in xtc-pillen maar de fijne kristallen kunnen ook puur worden verkocht en gebruikt. Bij de verdachten werd ook een tabletteermachine en 1.800 euro aan contant geld gevonden.