Nederlanders met explosief opgepakt in Antwerpen

In Antwerpen zijn door de politie drie Nederlanders opgepakt die een vuurwapen en een explosief bij zich hadden. Volgens de Gazet van Antwerpen gebeurde dat niet ver van het centraal station, op de Franklin Rooseveltplaats.

Panden

De politie vermoedt dat de Nederlanders op weg waren om een aanslag te plegen. Het afgelopen jaar zijn tientallen meestal jonge Nederlanders aangehouden voor het plegen van aanslagen, vooral op panden.

Wat voor explosief de drie bij zich hadden is niet gemeld.

Criminele organisatie

Een surveillance van de lokale politie Antwerpen hield het Nederlands trio in de nacht van zondag op maandag om 03.20 aan.

Het parket in Antwerpen zal de drie voor de rechter gaan brengen voor inbreuken op de wapenwetgeving en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Brandbom

De drie zijn 17, 25 en 27 jaar oud. Het onderzoek loopt nog door.

Een van de mannen stond volgens het Antwerpse parket al gesignaleerd in verband met een ander onderzoek naar drugsgeweld in Antwerpen.

Afgelopen weekend werd een niet-ontplofte brandbom gevonden op de Deurnsebaan in Merksem. Dat explosief lag op de plek waar in april ook een niet-ontplofte brandbom is ontdekt.