Nederlanders opgepakt bij drugslab

De Belgische politie heeft dinsdag in Ravels een drugslaboratorium ontdekt. Daarbij zijn vier Nederlanders en een Belg zijn opgepakt. In het lab werd onder meer amfetamine geproduceerd. De vijf zijn verdacht van productie, opslag en kopen van amfetamine (speed). De politie heeft geld, drugs, een grote hoeveelheid chemicaliën en ook auto´s in beslag genomen.

Het drugslab lag net over de Nederlandse grens in een pand aan Hegge in Ravels. In feite waren er twee laboratoriumopstellingen. In het ene werd de grondstof apaan omgezet in BMK. Die laatste stof is weer een noodzakelijk bestanddeel voor de aanmaak van speed en xtc. In het andere werd onder meer de BMK gebruikt voor de productie van speed.

Omdat BMK door de internationale opsporing zeer duur en moeilijk te verkrijgen is wordt apaan steeds meer gewild onder drugsproducenten. Het is de eerste keer dat in België zogeheten conversielab én een lab waar speed gemaakt wordt op één adres wordt ontdekt.

De politie kon het lab dinsdag nog niet direct ontmantelen omdat er in de vaten van de laboratoria nog chemische processen gaande waren. Die heeft de politie eerst laten “uitreageren”. Afgelopen nacht heeft de politie het pand bewaakt.