Nederlanders opgepakt in onderzoek 7,9 ton coke via haven Antwerpen

Vier Nederlanders zijn op vrijdag 4 november gearresteerd bij een loods in Emmeloord tijdens een onderzoek naar 7,9 ton cocaïne in de haven van Antwerpen. De waarde van de partij is meer dan 200 miljoen euro, zo meldt de politie vrijdag in een persbericht.

Bananen

Op 20 oktober 2022 werd in de Antwerpse haven 7,9 ton cocaïne aangetroffen in een container. De cocaïne was verstopt tussen een deklading bananen uit Ecuador en werd ingevoerd via de Antwerpse haven. De Belgische en Nederlandse politie startten vervolgens een gezamenlijk onderzoek naar de verdachten die verantwoordelijk zijn voor de invoer.

Opgehaald

Op vrijdag 4 november werd de bewuste container vanuit de haven van Antwerpen opgehaald en naar een loods in Emmeloord gereden. De Dienst Speciale Interventies van de Landelijke Eenheid arresteerde bij de loods vier personen. Alle vier de verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor twee weken langer vastgehouden.

600 kilo coke

De politie meldt dat vorige week ook een man uit Eindhoven is aangehouden in een onderzoek naar een poging tot import van 600 kilo cocaïne uit Colombia via de haven van Antwerpen naar Nederland.