Nederlanders vast in Spanje om 2 ton hasj

Spaanse media berichten nu pas over de aanhouding in juni van zeven mensen In Spanje en Melilla in verband met de export van hasj, onder wie drie Nederlanders en vier Spanjaarden. De Spanjaarden zijn vorige week in Melilla – het Spaanse territorium op de Noord-Afrikaanse kust – aangehouden, de Nederlanders in Murcia. Het onderzoek naar de groep is begonnen in januari toen 71 kilo hasj werd gepakt in een dubbele bodem van een dure auto, op de ferry van Melilla naar Almeria. 

 

 

Uit het onderzoek bleek verder dat de groep bezig was een ruime bestelwagen te voorzien van een dubbel laag in het dak en een dubbele bodem.

De hasj die werd geladen kreeg een speciale behandeling die drugshonden om de tuin zou moeten leiden. Er werden ook meubels geladen zodat de overtocht uit Melilla op een verhuizing zou lijken.

Na de overtocht werd de bestelwagen in Almeria overgedragen aan de drie Hollanders. De eindbestemming van de drugs was Nederland.

De bestelwagen is kort na vertrek uit Almeria samen met een begeleidende auto bij Murcia van de weg gehaald op het moment dat deze stopten bij een benzinestation. 

De ambtenaren deden er vijf uur over om alle pakketten van 400 tot 700 gram uit de auto te verwijderen.