Moord België: gezochte VW gevonden

De politie heeft dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht compositietekeningen getoond van twee mannen die vermoedelijk betrokken zijn bij de moord op een Belgische motorhandelaar. De verdachten zouden uit Nederland komen. De VW Golf waarmee ze vluchtten, is inmiddels gevonden. Op 28 oktober 2011 werd Geert de Lie (44) achter zijn motorzaak in het Belgische Erwetegem, vlakbij Zottegem, doodgeschoten.

Uit onderzoek van de Nederlandse en Belgische justitie is gebleken dat de twee daders vermoedelijk uit Nederland komen. Er zijn zelfs concrete aanwijzingen dat de mannen in (de buurt van) Rotterdam verblijven.

Doodgeschoten

Op 28 oktober 2011 zijn slachtoffer Geert de Lie (44) en zijn vrouw aan het werk op het terrein achter de motorzaak, waar het tweetal ook woont. Vervolgens komen er twee mannen aan de poort die vragen om bougies. Als de vrouw de bougies heeft gehaald en terugkeert bij de poort, pakken de daders een vuurwapen. Geert de Lie, die zijn vrouw wil komen helpen, wordt meteen doodgeschoten.

VW Golf

Daarna vluchtten de beide mannen in een champagnekleurige Volkswagen Golf met Nederlandse kentekenplaten in de richting van ons land. Volgens de Belgische en Nederlandse justitie zijn er meer aanwijzingen waaruit blijkt dat de daders uit Nederland komen.

De autoriteiten hebben een compositietekening laten maken van de daders en die zijn hier te zien. De Volkswagen Golf waar de mannen in reden, is inmiddels gevonden en is helemaal onderzocht op sporen. De auto bleek al een paar keer van eigenaar te zijn gewisseld. De uitslagen van het forensisch onderzoek zijn nog niet bekend.

Lees ook:

Hollanders verdacht moord België

NL-verdachten gezocht in België