NL-B onderzoek naar softdrugs-koeriers

De Belgische en Nederlandse politie hebben gezamenlijk onderzoek voltooid naar een Nederlandse softdrugsdealer en zijn afnemersnetwerk. De Roosendaalse dealer liet via een koerier zijn klanten in België bedienen. Afgelopen week zijn er 42 huiszoekingen gedaan en 40 verdachten opgepakt.

177 politiemensen

Uiteindelijk zijn er 23 vast blijven zitten, onder wie twee minderjarigen. Er zijn 177 politiemensen ingezet. Het onderzoek is gestart bij het parket van Dendermonde in maart 2014. Aanleiding was de ontdekking dat een verdachte telefonisch softdrugs bestelde in Nederland en kort daarop thuis bevoorraad werd door een koerier. Volgens de politie voorzagen Nederlandse koeriers op grote schaal Belgische klanten.

Taskforce

Tientallen klanten zijn geïdentificeerd worden. Deze afnemers betroffen, volgens de politie, voornamelijk ook dealers gelet op de grote hoeveelheden die ze aankochten bij de Nederlandse leverancier. De Belgische politie heeft de daarop samenwerking gekocht met de taskforce hennepteelt in Nederland.

Kansspelautoriteit

Op 2 maart 2015 onderschepte de federale politie een 47-jarige Belgische koerier in Lokeren met 4,6 kilo cannabis. Twee Roosendalers van 25 en 35 jaar zijn aangehouden met 6 kilo cannabis. Er zijn ook vijf auto’s en ongeveer 12.500 euro in beslag genomen en ook apparatuur aangetroffen om verpakkingen te kunnen vacuüm trekken. In één van de bedrijfspanden is een vijftigtal speelautomaten in beslag genomen. Hier wordt onderzoek naar gedaan in samenwerking met de Kansspelautoriteit in Den Haag. In totaal is 150.000 euro cash in beslag genomen.