Nederlands echtpaar vermoord in Costa Rica

In Costa Rica zijn twee Nederlanders en een Nicaraguaanse arbeider op een teakplantage vermoord. Volgens lokale media zegt de politie ervan uit te gaan dat Hans Snelders (foto) en zijn partner Sita Dhawtal slachtoffer van een roofoverval zijn geworden. 

Geboeid

Ze woonden in een afgelegen boerderij (La Flecha) ten zuidwesten van de hoofdstad San José bij Chomes de Puntarenas. De lichamen zijn maandagavond Nederlandse tijd gevonden door een bosarbeider. De slachting heeft waarschijnlijk in de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw plaatsgevonden. Het echtpaar lag binnen en was geboeid. Het lichaam van de werknemer Rivar Avenec Montalbán lag buiten.

Uitgever

Hoewel Costa Rica relatief weinig criminaliteit kent komen roofovervallen op woningen en afgelegen boerderijen wel voor. De overvallers hebben dure goederen laten liggen, mogelijk hebben ze cash geld meegenomen. In ieder geval een van de lichamen vertoonde schotwonden. Hans Snelders was onder meer uitgever en werkte in de ict. Hij emigreerde naar Costa Rica om een teakplantage en een veeboerderij te ontwikkelen.