Nederlands paspoort gebruikt bij bankroof

De daders van de bankroof waarbij de criminelen een 30 meter lange tunnel groeven om kluisjes leeg te halen, hebben een Nederlands paspoort gebruikt. De criminelen huurden een ondergrondse garagebox, van waar de tunnel werd gegraven. Bij de huur zijn vervalste Nederlandse papieren overhandigd. Dat heeft de Berlijnse politie bekend gemaakt.

De Nederlander die op het paspoort stond blijkt niet te bestaan. De garagebox werd een jaar geleden gehuurd. Vanuit daar werkten de daders aan de tunnel, die in de kluisruimte uitkwam. Daar werden meer dan 200 bankkluisjes leeggehaald. Hoeveel buit de criminelen precies hebben gemaakt, is nog onduidelijk.

De tunnel had een diameter van ongeveer een meter. Maandagochtend werd de tunnel ontdekt door de brandweer nadat omwonenden een brand hadden gemeld. Mogelijk hebben de daders brand gesticht om sporen uit te wissen.

De politie heeft nog geen details over de Nederlandse papieren bekend gemaakt. Ook is onduidelijk of er Nederlanders bij de roof betrokken zijn.

Lees ook:

Spectaculaire inbraak bij Duitse bank