Nederlandse coke-verdachte doodgeschoten

In de Dominicaanse Republiek is een Nederlander vermoord die deel zou uitmaken van de criminele organisatie rond de door het Antwerpse parket van corruptie verdachte douanier Tim D.. Dat meldt Het Nieuwsblad. Slachtoffer is Victor van den B. (28) uit Vlissingen. Hij zou bijna twee weken geleden zijn doodgeschoten. De Vlaamse krant heeft bronnen bij de politie die spreken van een koelbloedige executie:

Tim D.

‘De daders hebben geschoten om te raken’. De advocaat van de jongeman wil op dit moment alleen maar kwijt dat hij via familie heeft vernomen dat zijn cliënt zou zijn overleden. Victor van den B. is één van de belangrijke verdachten in de zaak tegen Tim D.

Cairo Cardboard

Douanier D. onderhield contacten met verschillende misdaadgroeperingen die zich bezighielden met het invoeren van grote partijen cocaïne via de haven van Antwerpen. Viktor van de B. zou een van de leidinggevende figuren zijn geweest van een van die smokkelaarsnetwerken. Zo zou hij volgens de Antwerpse recherche firma’s hebben opgezet en loodsen hebben gehuurd om de smokkel te organiseren. Een van die spookfirma’s was Cairo Cardboard Recycling. Van den B. zelf bleef daarbij steeds op de achtergrond door een zekere Raymon Caïro als stroman naar voor te schuiven.

Tien ton

Tijdens het onderzoek naar het netwerk rond de corrupte douanier Tim D. werd meer dan tien ton cocaïne in beslag genomen. Een aantal transporten waren afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Of er een verband is tussen de Antwerpse zaak, die voor grote onrust in het criminele circuit heeft gezorgd, en de moord op Van den B. in de Dominicaans Republiek, is niet duidelijk.