Nederlandse verdachte diamantroof opgepakt in Spanje

Vrijdag is aan de Costa Brava een 30-jarige Nederlander gearresteerd. Hij werd sinds mei vorig jaar gezocht omdat hij samen met twee anderen een gewapende overval op een hotel in Amsterdam zou hebben gepleegd. Bij de overval werd een grote hoeveelheid diamanten buitgemaakt.

Platja d’Aro

Toen de Nederlandse politie na de overval een woning ten zuiden van Utrecht doorzocht werden twee vuurwapens en veel munitie gevonden. De politie vermoedde al dat de man en een vrouwelijke medeverdachte zich aan de Costa Brava verborgen hielden.

De Nederlander werd in een drukke uitgaansstraat van Platja d’Aro gearresteerd. De Spaanse Nationale Politie werkte samen met de Nederlandse en Catalaanse autoriteiten. Volgens de Spaanse politie is de man gevaarlijk en behoort hij tot een criminele familieclan. Hoewel hij zijn uiterlijk had veranderd en aan de politie valse Roemeense papieren had aangeboden, kon zijn identiteit via zijn vingerafdrukken worden achterhaald.

Luxe horloge

Op het moment van arrestatie probeerde de Nederlander nog zijn luxe horloge aan een van de mensen waar hij op dat moment mee samen was, af te geven. Het horloge was meer dan 15.000 euro waard. De agenten konden dit net op tijd voorkomen.

De opgepakte Nederlander wordt ook gezocht voor misdrijven in Spanje. De Spaanse rechter zal beslissen of de verdachte  aan Nederland wordt uitgeleverd.