Nederlandse drugsbaas (40) opgepakt in Brazilië

In de Braziliaanse deelstaat Goiás is een 40-jarige Nederlander opgepakt die daar aan het hoofd zou staan van een grote criminele organisatie die was gericht op drugshandel en witwassen. Lokale media melden dat het zou gaan om de in Brazilië woonachtige Nederlander Dennis. Ook vijf andere verdachten zijn aangehouden.

Maandelijks 5000 kilo

De politie nam twee privévliegtuigen, een helikopter, een jetski, elf dure auto’s, dertien horloges en 100.000 euro cash geld in beslag. De cocaïne (maandelijk ongeveer 5000 kilo) werd vanuit Colombia, Bolivia en Peru naar Brazilië gevlogen. De cocaïne werd daarna naar Europese landen als Nederland, Duitsland, België en Frankrijk verscheept. De drugsorganisatie liet piloten regelmatig met kleine vliegtuigen heen en weer vliegen. Om buiten het zicht van de politie te blijven, vlogen ze extreem laag en haalden gevaarlijke capriolen uit.

Vermiste piloot

De zaak kwam aan het licht toen de piloot Bruce Lee Carvalho dos Santos op 12 december 2018 vermist raakte. Hij stortte mogelijk neer in een Boliviaans meer. Tijdens het onderzoek ontdekte de politie dat de vermiste man voor de drugsorganisatie van de Nederlander zou werken.

De bendeleden pochten met hun rijkdom. Zo poseerden ze met Ferrari’s in Dubai en haalden ze ijsjes met hun helikopter in de stad Palmas. In een Instagram-filmpje is te zien hoe de operatie Icarus van de Braziliaanse politie verliep.

https://twitter.com/tinasouzario/status/1159929572357484545?s=20