Nederlandse drugsbaas opgepakt op Ibiza

De Spaanse politie heeft een Nederlander opgepakt die aan het hoofd stond van een criminele organisatie die handelde in mephedrone-tabletten, een drug die lijkt op xtc. De Spanjaarden kregen assistentie van de Duitse politie, waar de verdachte nu in hechtenis zit.

Bij de actie werden drie panden doorzocht. De politie heeft beslag gelegd op financiële middelen van de organisatie. Ook zijn er computers en mobiele telefoons in beslag genomen en heeft de politie de boekhouding meegenomen.

De man werd sinds begin 2011 in de gaten gehouden. Zijn organisatie zou de tabletten op Ibiza produceren en vervolgens in dubbele bodems van vrachtwagens naar onder andere Italië, Duitsland en Nederland smokkelen.

Ook zou het netwerk grote hoeveelheden hennep verkopen. Uit de documentatie die in beslag is genomen, blijkt dat de verdachte een link had met een andere 39-jarige Nederlander, die vorig jaar juli is opgepakt omdat hij een kwekerij van meer dan zesduizend planten had.

In 2010 werden al vijf mensen van de organisatie opgepakt. Daarbij werden 155.000 pillen en 50 kilo marihuana in beslag genomen.