‘Nederlandse familie achter verdwijning Alvarez’ (UPDATE)

De familieleden Roelof (60), Gerben (48) en Lars (22) B. zitten achter de moord op de 50-jarige Amsterdammer Juan Antonio Alvarez (foto). Dat schrijft Tubantia

De uit Wierden afkomstige familie B. had samen met Alvarez de schuur waar in mei een wietplantage werd opgerold: Alvarez huurde de loods in Nordhorn (vlak over de grens bij Oldenzaal) en kwam er volgens de eigenaresse van de schuur vaak samen met zijn vrienden van de familie B., haar buren.

Het stoffelijk overschot van Alvarez werd maandag gevonden bij de woning van het drietal in Nordhorn, begraven in een bosje aan de rand van een maïsveld. Gerben en Lars B. zijn aangehouden. Roelof is nog voortvluchtig, maar de Duitse politie denkt volgens Tubantia dat het niet lang duurt voor hij wordt aangehouden. Alvarez verdween op 12 mei van dit jaar. Zijn auto werd twee dagen later teruggevonden in Amsterdam. In de buurt van zijn auto lagen zijn portemonnee en telefoon.

Update: Dagblad van het Noorden meldt dat Roelof B. ook is aangehouden. Hij is dinsdagavond opgepakt in Warendorf, nabij Münster.