Identiteit geliquideerde Nederlandse man in Colombia vastgesteld (UPDATE)

De Nederlander die maandag vlakbij de Colombiaanse stad Medellín werd geliquideerd is volgens De Telegraaf Marco Stulen. Eerder schreven Colombiaanse media dat het slachtoffer Derk Lodewijk (49) zou zijn.

Geluiddemper

De Telegraaf baseert zich op bronnen in het milieu en bevestigde paspoortgegevens. Hij werd volgens Colombiaanse media ’s middags rond 14.45 lokale tijd door een onbekende man onder vuur genomen met een pistool voorzien van geluiddemper. Hij zou ter plaatse aan twee schotwonden zijn overleden.

De Colombiaanse autoriteiten hebben bekendgemaakt dat Stulen zeer frequent naar de Dominicaanse Republiek reisde en dat wordt vermoed dat hij betrokken was in het cocaïnemilieu. Een Colombiaanse krant schrijft dat op de telefoon van het slachtoffer in berichten ‘dreigementen’ zouden zijn gevonden.

Vriendin

De schietpartij gebeurde in de gemeente Copacabana, in de wijk Pedrera, buiten op straat bij de woning van de Nederlander. Stulen was samen met zijn Colombiaanse vriendin die ongedeerd bleef. De Telegraaf schrijft dat er bij het slachtoffer een vliegticket is gevonden waarmee hij deze week naar Nederland zou reizen.

Vorige maand is in Cali een Nederlander doodgestoken op straat doodgestoken.