‘Nederlandse man verkrachtte 12-jarig meisje in VK’

Een Nederlandse man heeft maandag bekend in 2014 vanuit Den Haag naar Engeland te zijn gereisd om daar een 12-jarig meisje te verkrachten dat hij online leerde kennen. Dat schrijft de Daily Mail maandagavond.

Den Haag

De man staat op de website van die krant geïdentificeerd als Steven Van de Velde, wonende aan de Cornelis De Wittlaan in Den Haag. Hij vloog op 2 augustus 2014 van Amsterdam naar Milton Keynes in Buckinghamshire voor een afspraak met het meisje na haar te hebben ontmoet op Facebook.

Van de Velde is een vooraanstaand beachvolleyballer.

Nogmaals verkracht

Thames Valley Police heeft tegen de Daily Mail gezegd dat hij met het kind afsprak bij Furzton Lake in Milton Keynes en haar daar onmiddellijk verkrachtte. De man heeft maandag schuld bekend op drie tenlasteleggingen terzake verkrachting voor Aylesbury Crown Court. Volgens de Thames Valley Police heeft de man haar na de eerste verkrachting nogmaals verkracht op een andere lokatie.

Van de Velde is op 8 januari in Nederland aangehouden en recent overgeleverd naar het Verenigd Koninkrijk. Op 21 maart hoort hij wat zijn straf zal zijn.