NL Marokkanen met 2,5 ton cocaïne gepakt

In Marokko is woensdag 2.500 kilo cocaïne in beslag genomen, zo meldt het persbureau AP. Dertien mensen zijn aangehouden bij een politieactie in drie plaatsen: Skhirat en Bouznika, aan de Atlantische kust en in Nador, aan de kant van de Middellandse Zee.

Nederlandse Marokkanen

Onder de verdachten dertien verdachten zijn personen met Nederlands-Marokkaanse identiteit. Twee verdachten zaten al vast in verband met andere zaken. De politie nam ook voertuigen, geweren en 480.000 dollar in cash in beslag.

Gigantisch

Een woordvoerder van de politie zei dat de cocaïnelijn waarschijnlijk al liep sinds 2013, vanuit Mexico en Venezuela. De vangst is voor Marokkaanse begrippen gigantisch. In geheel 2016 werd in totaal 1.582 kilo in beslag genomen, terwijl dat jaar als een topjaar te boek staat.

Traditioneel is Marokko een bronland voor hasj. Er gaan al langer geruchten dat deze hasjtrajecten naar West-Europa inmiddels deels ook voor cocaïnetransport wordt gebruikt. Overigens komt er ook cocaïne via West-Afrika door de Sahara naar Marokko.

Zie ook:

Tien jaar voor cokehandel Marokko

Trend: cokevangsten in Marokko