Nederlandse met drugs gepakt op Zaventem

De federale politie in Brussel heeft zondagochtend op de luchthaven van Zaventem een Nederlandse vrouw opgepakt omdat ze cocaïne vervoerde in haar bagage, aldus het Brusselse parket. De vrouw is tussen 30 en 40 jaar oud en kwam op de luchthaven aan vergezeld van haar twee kinderen. De kinderen zijn opgevangen door de sociale diensten. Ze arriveerde op een vlucht vanuit de Dominicaanse Republiek. Het laatste jaar is er een constante stroom van kleinschalige coke-smokkel vanuit de Dominicaanse Republiek naar Europa.

Dat valt af te leiden uit het aantal aanhoudingen op dat traject. Bolletjesslikkers en andere mulas reizen met name naar Madrid, maar ook naar Brussel en Amsterdam. 

De Nederlandse vrouw woonde al enkele jaren op de Dominicaanse Republiek. Zondagochtend landde ze met haar twee kinderen op de luchthaven. Toen de bagageafhandelingsdiensten haar koffer op de bagageband zetten, merkte de politie op dat het uitschuifbare handvat niet naar behoren werkte. Bij controle bleek dat er in het handvat zo’n drie kilo cocaïne zat verstopt zat.

Zaterdagochtend werden op Zaventem ook al twee drugskoeriers na een vlucht uit de Dominicaanse Republiek opgepakt, dat waren een Franse man en een Nederlandse vrouw. Ieder hadden ze rond de twee kilo in hun bagage. Volgens het Brusselse parket is er geen direct verband tussen de gevallen.

Lees meer over drugssmokkel vanuit de Dominicaanse Republiek.

Groep cokekoeriers opgepakt 

Vuurwapen en geld in A’dam-Osdorp 

Nederlanders met cocaïne vast in DR 

Bolletjesleed: Venezuela, Peru en DR 

Nederlander vast in DR met coke 

Met 27 kilo terug op de vakantievlucht 

Rolstoel met cocaïne op Schiphol