Nederlandse moordverdachte pleegt zelfmoord (UPDATE)

Een 52-jarige Nederlandse man die ervan wordt verdacht dat hij zijn 32-jarige vriendin heeft doodgestoken, heeft zelfmoord gepleegd op de Dominicaanse Republiek deed dat na een ruzie over geld, aldus het Algemeen Dagblad. 

Geld

De Nederlander werd in de nacht van dinsdag op woensdag met een touw om zijn nek dood gevonden in zijn hotelkamer. Volgens plaatselijke kranten heeft de Nederlander dinsdag zijn vriendin omgebracht in El Naranjal, een plaats in het binnenland van de Dominicaanse Republiek. Het Algemeen Dagblad schrijft dat een ruzie over geld het drama lijkt te hebben veroorzaakt. Robert de Zoete (52) vermoordde zijn vriendin Ana Maria Tavarez (32) en zou zich hebben opgehangen kort nadat de vader van Tavarez hem daarna belde.

Delft

Ana Maria Tavarez was 2 jaar toen ze een kleine dertig jaar geleden met haar Dominicaanse moeder Gracia naar Nederland verhuisde, aldus het AD. Gracia ontmoette hier Roelof Voerman en samen kregen ze nog twee kinderen. Roelof en zijn vrouw wonen in Delft. Een paar jaar geleden verhuisde dochter Ana Maria Tavarez weer naar haar geboorteland in de Cariben, om haar werk bij een reisorganisatie voort te zetten. Daar ontmoette ze Robert de Zoete die al ‘een jaar of vijf’ op de Dominicaanse Republiek woonde. De relatie liep niet goed omdat het stel vaak ruzie zou hebben gehad over geld. Tijdens een van die ruzies stak Robert Ana Maria meermalen met een mes. Roelof Voerman hoorde hierover in Nederland en belde Robert de Zoete die zei dat hij van niks wisten ophing. Kort daarna beroofde hij zichzelf van het leven.