Nederlandse pedofiel gepakt in Kenia (Update)

Hij was twee jaar voortvluchtig, maar is nu aangehouden ten noorden van Nairobi. De 66-jarige Hans V. wordt ervan verdacht drie meisjes van 8, 9 en 10 jaar oud te hebben misbruikt.

Hans V. runde een weeshuis in Kenia. In 2016 werd hij aangeklaagd wegens sexueel misbruik van enkele jonge meisjes die onder zijn toezicht stonden.

De Keniaanse autoriteiten konden hem niet arresteren omdat hij op de vlucht sloeg. Nu is hij opgepakt in Kasarani, een district in het noordoosten van de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Hij werd daar opgespoord door de Child Protection Unit van de Keniaanse politie. De Nederlander moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen in Nairobi. Op Twitter publiceerde de politie zijn mugshot met volledige persoonsgegevens.

Update

Het is niet voor het eerst dat Hans V. verdacht wordt van kindermisbruik. In 2002 werd hij in een ander Afrikaans land vervolgd voor ontucht met een 14-jarig meisje. Hij werd toen vrijgesproken. De Keniaanse politie kreeg hulp van collega’s uit Nederland. Via tussenkomst van de liaisons officer van de Koninklijke Marechaussee kwam de Keniaanse politie uit bij het Team Bestrijding Kindersekstoerisme van de politie Zeeland-West Brabant. Zij onderzochten in beslag genomen computers en telefoons.