Nederlandse pedoseksueel opgepakt in Filipijnen

De 67-jarige Nederlander Joep M. is recentelijk opgepakt in zijn huis op de Filipijnen. Er zouden verklaringen liggen van jonge meisjes die hij zou hebben misbruikt. Dat heeft de politie bekend gemaakt. In 2008 maakte Peter R. de Vries een documentaire over de Amsterdammer.

Volgens de politie waren er net kinderen bij hem geweest toen hij naakt in zijn woning werd aangetroffen. Volgens de Nederlandse politie hebben twee meisjes van tien en veertien jaar inmiddels verklaard slachtoffer van hem te zijn. Het oudste meisje zei zelfs vijf jaar door de man te zijn misbruikt. Alle kinderen zijn opgevangen door hulpverleners. Twee slachtoffers hebben letsel aan hun geslachtsdelen en liggen in het ziekenhuis. De vrouwelijke partner van M. is ook aangehouden.

In Nederland is in hoger beroep veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen bij lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen. Hij pleegde ontucht waarschijnlijk ook in de Filipijnen onder het mom van een therapeutische behandeling.