Nederlandse piloot met broek naar beneden gepakt (VIDEO)

In de Old Bailey in Londen is de Nederlandse piloot John B. (53, foto) veroordeeld tot 23 jaar cel voor het smokkelen van 22 kilo cocaïne. Hilversummer B. werd op 30 juni opgepakt in zijn hotelkamer op Rochester Airport.

Jan P.

Volgens Britse media was hij daar vanuit Nederland naartoe gevlogen met een Piper Alpha. Hij nam een koffer mee uit het vliegtuigje en checkte in bij een hotel. Een andere Nederlander Jan P. (61, foto rechts) begaf zich vervolgens met twee sporttassen naar de hotelkamer van de Nederlander om de drugs op te halen. B. heeft ontkend dat hij iets wist van de drugs, een onbekende man uit Londen zou hem hebben gevraagd om een pakketje mee te nemen. Jan P. kreeg 17 jaar cel.

Broek naar beneden

De cocaïne had een zuiverheid van 80 tot 87%. De zaak was al stuk toen B. in zijn hotelkamer van het Holiday Inn zat. Politieobservanten hadden P. al uren in de gaten en zagen hoe P. van de parkeerplaats het hotel binnenging. P. werd aangehouden met de drugs toen hij in zijn Renault Kangoo van het vliegveld wegreed. De auto had speciaal geprepareerde bergplaatsen.

Toen de politie met een master key de hotelkamer binnenging zat John B. in een wit hemd op het toilet met zijn broek naar beneden, aldus de politie.

De politie heeft het afgelopen jaar meerdere drugstransporten op kleine vliegveldjes onderschept:

American footballer vast om 12 kilo cocaïne

Vliegtuigje met 60 kilo heroïne

Coke-transport vliegveld Hilversum onderschept