Nederlandse Pink Panther veroordeeld voor moord

In Zwitserland is een Nederlander (41) veroordeeld voor moord op een burgemeester in 2010. Hij krijgt een gevangenisstraf van zeventien jaar en acht maanden. Op 14 maart 2010 drong de Nederlander met een Serviër de woning van Ivo Borer, de burgemeester van Metzerlen (71), in kanton Solothurn binnen voor een woningoverval. De Serviër krijgt negentien jaar cel.

De verwachte buit troffen de overvallers niet aan waarna het slachtoffer werd vastgebonden, ondervraagd en ernstig mishandeld. Hij werd herhaaldelijk op zijn hoofd geslagen. De man overleed enkele maanden nadien aan zijn hoofdletsel.

Het Zwitserse Openbaar Ministerie gaat ervan uit de twee deel uitmaakten van een netwerk van overvallers dat wel de Pink Panthers is genoemd en in verschillende Europese landen rijke personen en bedrijven beroofde. De groep zou vooral hebben bestaan uit oud-para-militairen uit Servië.

In Zwitserland loopt er nog onderzoek naar verschillende andere mannen die tot het netwerk zouden hebben behoord. De Nederlander en de Serviër worden nog verdacht van twee overvallen in Zwitserland.

Het proces werd uit veiligheidsoverwegingen op een geheime lokatie gehouden.

Zie:

Zes Hells Angels op Tenerife opgepakt voor drugshandel en afpersing

Nederlandse “Pink Panther” aangeklaagd voor moord

Aanhoudingen voor overval Kim Kardashian