Nederlandse plofkrakers aangehouden in Duitsland (VIDEO)

In Zuid-Duitsland zijn volgens de Duitse politie in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere verdachten van plofkraken gepakt. Dat gebeurde in de plaatsjes Germering en Gilching. Vier mannen zijn aangehouden. Eén van hen is neergeschoten. Er zou één verdachte voortvluchtig zijn.

RS500

Duitse media schrijven dat het gaat om mannen uit de Nederlandse “Audi-bende” die al vele plofkraken in Duitsland opzette, aanvankelijk vooral in de grensstaat Nordrhein-Westfalen.

In Germering, westelijk van München, zouden vannacht we mannen zijn betrapt door politie tijdens een kraak. Een van de verdachten vluchtte weg in een Audi RS500. Een andere vluchtte te voet. De man in de Audi werd beschoten en de Audi werd geramd door een politieauto, waarna de man werd aangehouden. Hij werd door een politiekogel verwond aan zijn schouder. Met de Audi zouden zes politieauto’s zijn beschadigd. Drie agenten raakten gewond, één van hen brak zijn been op twee plaatsen.

Twee vrouwen

In de gemeente Gilching zijn in een appartement daarna drie andere verdachten aangehouden: een 47-jarige man en twee vrouwen van 17 en 19 jaar. Het zou volgens Duitse media gaan om Nederlanders van Marokkaanse afkomst. De politie zou de groep vooraf al hebben gevolgd en de voorbereidingen hebben vastgelegd.

https://youtu.be/6BZQ1Z0fgyA