Nederlandse politieuniformen in Spanje

De Spaanse Nationale Politie zegt een netwerk van drugssmokkelaars te hebben ontmanteld dat hard drugs uit Nederland naar Spanje smokkelde. Er zijn vier kilo heroïne, twee kilo cocaïne en een aantal Nederlandse politieuniformen in beslag genomen.

45.000

De Nationale Politie zegt dat er negen arrestaties zijn geweest in Pamplona, Junquera de Henares (Guadalajara), Algeciras (Cádiz) en op verschillende plaatsen in Madrid. Er zijn ook auto’s en computers gevonden bij de verdachten, plus 45.000 euro in cash.

Marokkanen

Het onderzoek zou zijn begonnen in november vorig jaar toen informatie binnenkwam over twee Marokkanen uit Madrid die in de provincie Navarra, bij Spaans Baskenland, drugs zouden verkopen. Na onderzoek bleek dat er een Marokkaanse organisatie actief was die in verschillende drugs handelde.

Nederlands kenteken

Verder bleek dat ze per auto drugs lieten vervoeren die in Nederland waren gekocht. In februari belandde een auto met Nederlands kenteken in een garage van een verdachte uit Pamplona die de politie onder observatie had. In die auto bleek een kilo heroïne te zijn verborgen. De meeste Nederlandse drugs werden verkocht in Madrid waar de groepering zijn hoofdkwartier had.

Uniformen

Ook in Junquera de Henares, even ten noordoosten van Madrid, werd een auto met Nederlands kenteken gecontroleerd. In dat voertuig zaten vijf pakjes met totaal 3,5 kilo heroïne en drie pakketten met cocaïne. Ook de politieuniformen zaten in die auto. Daar zijn drie personen aangehouden.