Nederlandse Silk Road-dealer sluit deal

De 23-jarige Maikel ‘SuperTrips’ S. uit Woerden heeft in ruil voor zijn bekentenis een deal gesloten met justitie in de VS. Zo pakt zijn eventuele straf niet hoger uit dan 15 jaar cel en hij kan het grootste deel in Nederland uitzitten. S. wordt gezien als de grootste dealer op de internetmarktplaats voor alles wat illegaal is genaamd Silk Road.

Hij verkocht drugs als xtc, mdma, cocaïne, lsd, wiet en zware pijnstillers via Silk Road. Zijn betalingen kreeg hij in de digitale munteenheid bitcoin. Justitie in Amerika heeft drie miljoen dollar in bitcoins, die hij met zijn illegale handel zou hebben verdiend, van hem in beslag genomen

Verklaringen

S. zal volgens zijn advocaat mogelijk verklaringen afleggen over de oprichter van de zwarte marktplaats, Ross Ulbricht. Die zit vast op verdenking van drugshandel en opdracht geven tot het plegen van huurmoorden. Ook heeft S. informatie gegeven over verschillende mensen in zijn ‘operatie’ die hem de drugs leverden en die ze distribueerden. Waaronder een man uit Chicago die hem cocaïne leverde en een man uit Florida die de Amerikaanse tak van S. zijn imperium over zou gaan nemen.

 XTC Express

De rechtbank in Rotterdam heeft twee mannen celstraffen van 4 en 5 jaar opgelegd voor de verkoop van drugs via internet. Onder de naam XTC Express brachten zij allerlei synthetische drugs via Silk Road aan de man. Waaronder de ‘Skull’ pillen die een levensgevaarlijke hoge concentratie mdma bevatten. Ze hadden onder meer klanten in Canada, Australië, Zuid-Afrika en de VS.

Het Landelijk Parket heeft nog beslag liggen op een geldbedrag van ruim 100.000 euro, meer dan 325 bitcoins, een luxe personenauto en een duur horloge van de verdachten.

Lees ook:

'XTC-handel via beveiligd netwerk'

Oprichter online zwarte markt wil bitcoins terug

OM pakt bitcoins van drugshandelaars af

DEA pakt bitcoin-miljonair aan