Nederlandse speedlijn naar Spanje ontmanteld

De Spaanse Nationale Politie heeft een netwerk ontmanteld dat Nederlandse speed (amfetamine) en heroïne Spanje binnenbracht. De hoofdverdachte is een Nederlander van Turkse afkomst. Er zijn in Spanje 17 mensen gearresteerd en er zijn 12 huiszoekingen uitgevoerd: in Pontevedra, Orense, Madrid, León, Santander en Baskenland.

Ourense

Agenten namen 66 kilo speed en meer dan 7 kilo heroïne in beslag, naast kleinere hoeveelheden hasj en cocaïne. Het onderzoek begon in juni vorig jaar, toen de politie begon te werken op een organisatie in de stad Ourense. Daarna gingen de rechercheurs op zoek naar de leverancier van de drugs. Toen bleek dat er steeds een Turkse Nederlander naar Spanje afreisde. Hij bleek in Spanje meerdere contacten te hebben.

Istanbul

Zo kwam de recherche uit in steden als Pontevedra, León, en Santander. Het hoofdkwartier van de Nederlander zat in Madrid. Hij liet koeriers, meestal jonge vrouwen, vanuit Spanje naar Istanbul reizen om opbrengsten naar Turkije te brengen, waar het geld werd geïnvesteerd.

De man werd opgepakt toen hij zelf een auto met automatisch te bedienen verborgen ruimtes van Madrid naar Galicië, in het noordwesten van Spanje, wilde gaan vervoeren. In zijn voertuig werden 7 pakketten van ongeveer één kilo heroïne gevonden. De amfetamine werd vervolgens in Baskenland in beslag genomen. Het is een van de grootste vangsten van speed in de afgelopen jaren in Spanje. De meeste speed komt vanuit Nederland via de grensovergangen in Baskenland Spanje binnen.

Meer over de Nederlandse speed in Spanje:

Grote speedvangst in Spanje tussen bloemen uit Nederland

Drugslaboratorium in Spanje opgerold (VIDEO)

NL’ers met speed-record in Frankrijk

Spanje onderschept grote hoeveelheid “Nederspeed”