Nederlandse ’toerist’ gedood in Panama

In Panama zijn een man met een Nederlands paspoort en een Panamees gedood in een schietpartij. Dat gebeurde op de vroege zaterdagochtend in de rosse buurt van Bella Vista, in Panamá-stad. Panamese media schrijven dat de Nederlanders volgens de Nationale Politie op straat zijn doodgeschoten.

 

01.20

De schietpartij vond plaats in Calle 52 van Bella Vista op het moment dat een groep Nederlanders rond 01.20 plaatselijke tijd een nachtgelegenheid verlieten. Ze werden vanuit een auto onder vuur genomen. De auto en de daders gingen er vandoor zonder dat getuigen het kenteken konden opnemen.

Gewond

De gedode Nederlander is geïdentificeerd als Halid Jafatt, een tweede man met Nederlands paspoort raakte gewond: Isaan Bridine (27). Hij kreeg kogelinslagen in benen, armen en romp. Een verdwaalde kogel trof Luis González Lapenta, een technicus van de nachtclub. Hij is nog in een ziekenhuis behandeld maar overleed. Panamese media schrijven over Nederlandse ’toeristen’ maar het Spaanse persbureau EFE spreekt van een geplande moord.