Nederlandse veehouder vermist in Bolivia

Een Nederlandse veehouder is sinds donderdagmiddag vermist in Bolivia bij de oostelijke stad Santa Cruz. Volgens zijn Boliviaanse echtgenote (foto) is de man door twee gewapende mannen meegenomen in de buurt van zijn boerderij in het dorp San Javier, op ruim 200 kilometer van Santa Cruz. Donderdagmiddag had Peter Dekker (57) zijn vrouw met de auto afgezet bij een taxistandplaats vanwaar zij naar de stad reisde. Hij keerde terug naar zijn boerderij.

Ongeveer 20 minuten nadat hij was teruggekeerd zou hij zijn meegenomen door twee gewapende mannen die hem in een auto wegvoerden, zo zouden werknemers van de hacienda tegen de echtgenote van Dekker hebben gezegd.

Een speciale eenheid van de Boliviaanse politie (Fuerza Especial de Lucha Contra el Crimen, FELCC) is naar het gebied gereisd. Volgens een woordvoerder van de politie is er door de ontvoerders geen contact opgenomen. 

Dekker is in het tropische gebied bekend als rijke veehouder, die overigens een wapenvergunning had. Hij heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk die in Brazilië wonen. Zijn vrouw was dit jaar de koningin van het carnaval in Santa Cruz. In het gebied rond Santa Cruz zijn drugshandelaren actief. In de meer afgelegen gebieden, waar ook de hacienda van Dekker ligt, wordt cocaïne geproduceerd, die over de grens naar Brazilië wordt vervoerd. 

Vorige maand waren Dekker en zijn vrouw al slachtoffer van een gewelddadige beroving in hun huis, waarbij zij geslagen werd en seksueel misbruikt.