Nederlandse viskotter met 10 ton hasj gepakt

Voor de kust van Sicilië hebben de Italiaanse autoriteiten een Nederlandse viskotter opgebracht die ongeveer tien ton hasj aan boord had. Dat melden Italiaanse media. Het gebeurde in een onderzoek van de speciale afdeling van het Italiaanse Openbaar Ministerie voor georganiseerde misdaad.

Negen mensen

Het schip de “Quest” is naar Catania gebracht. Er waren negen mensen aan boord, die allen zijn aangehouden. De Guardia di Finanza heeft laten weten dat er een verband is met Maltese en Siciliaanse criminele organisaties. De nationaliteit van de opvarenden is niet bekend gemaakt.

Nederlandse autoriteiten

Er zou een internationaal onderzoek met de naam “Libeccio” lopen. De Quest zou 40 uur in de gaten zijn gehouden. Op 130 zeemijlen zuidoostelijk van Sicilië is het schip geënterd nadat daarvoor toestemming was verkregen van de Nederlandse autoriteiten, omdat het schip onder Nederlandse vlag voer.

De Quest was vroeger in de vaart in de Nederlandse vissersvloot. Eerder deze maand werd voor de Spaanse kust ook al een van oorsprong Scheveningse kotter met hasj onderschept.