Nederlandse voortvluchtige op adventskalender

Tico Inesia is de Nederlandse voortvluchtige in de Europese adventskalender. Europol onthult deze maand iedere dag een verdachte op de lijst van meest gezochte misdadigers. Vandaag werd voor het eerst een Nederlandse crimineel te kijk gezet.

Inesia wordt gezocht voor de moord op een man in een Haags café, op zaterdag 11 juli 2015. Rond 04.30 uur ’s nachts werden daar twee mannen neergeschoten. Eén van de slachtoffers kon nog op tijd naar het ziekenhuis worden gebracht, het andere slachtoffer overleed ter plekke.

Spoorloos

Verdachte van het schietincident is Robertico Ramon Maria Inesia (foto rechts), met de bijnaam Tico, geboren op 20 april 1981 te Curaçao. Hij is 1.82 meter lang en heeft opvallende tatoeages op zijn armen. Robertico Inesia is sinds het incident spoorloos. Er is een beloning van € 15.000 uitgeloofd voor degene die inlichtingen of aanwijzingen verschaft die leiden tot de aanhouding van de voortvluchtige verdachte. Tico Inesia is vuurwapengevaarlijk. Hij heeft een tatoeage die zijn hele rechterarm bedekt.

Zie ook: