Nederlandse vrouw vast op Cyprus om ontvoering

Een 49-jarige Nederlandse vrouw is maandag op Cyprus voor acht dagen in voorlopige hechtenis geplaatst omdat ze samen met anderen een meisje zou hebben ontvoerd. De 4-jarige Marie Eleni Grimsrud werd donderdag meegenomen door twee mannen buiten bij haar creche in Limassol.

Turkse deel

 

Volgens Cypriotische media vermoedt de politie dat de Noorse vader van meisje opdracht heeft gegeven voor de ontvoering. Maandag werd ook een 44-jarige taxichauffeur opgepakt. Hij zou met de vader het kind hebben overgenomen van de twee ontvoerders. Vandaar zou de vader met het kind in een andere auto de grens zijn overgestoken naar het Turkse deel van het eiland.

Voogdijschap

De Nederlandse vrouw is ervan verdacht de taxi te hebben geregeld. Er zitten nu vier verdachten vast in de zaak. De vader Torkel Grimsrud (49) stuurde na de ontvoering een e-mail aan de moeder (de van oorsprong Cypriotische Eleni Ioannou) dat haar dochter veilig ergens op Cyprus zou zijn.

Grimsrud wordt nu internationaal gezocht. De autoriteiten in het Griekse deel van Cyprus vermoeden dat hij nog op het eiland is. Zijn Noorse advocaten hebben aan de Noorse krant Aftenposten laten weten dat hij zelf het meisje heeft opgepikt bij de de creche. De advocaat van de moeder zei in die krant dat er in Noorwegen een juridische strijd om het voogdijschap is geweest en dat de moeder die gewonnen heeft.