NL-se vrouwen slachtoffer groepsverkrachting

Twee Nederlandse vrouwen zijn tijdens een stedentrip in Antwerpen in een discotheek bedwelmd en vervolgens op hun hotelkamer door 5 mannen verkracht. De politie heeft 3 verdachten aangehouden, naar de overige 2 mannen wordt nog gezocht. 

De 3 aangehouden verdachten zijn van Afrikaanse afkomst, uit Antwerpen en Temse.

Roxy

De slachtoffers zijn volgens de Gazet van Antwerpen (+) afkomstig uit Leiden. Het gaat om 2 jonge vrouwen van 21 en 22 jaar. Volgens de krant zijn de 2 een ‘koppeltje’. De slachtoffers zijn vermoedelijk tijdens een concert van Ronnie Flex in discotheek Roxy (foto) gedrogeerd nadat ze met enkele mannen aan de praat raakten. ‘Eén van de mannen zou met hen teruggekeerd zijn naar hun kamer: een prestigieus hotel in het centrum. Nadat hij in hun kamer was, moet hij de andere mannen stiekem hebben binnengelaten’, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Zwart gat

De 5 mannen zouden vervolgens de hele nacht op de hotelkamer hebben doorgebracht. Een receptioniste zag hen omstreeks half negen ’s ochtends naar beneden komen en naar buiten wandelen. Toen de 2 vrouwen 2 uur later wakker werden, konden ze zich niet meer herinneren wat er was gebeurd. ‘We weten nog dat we in de discotheek waren’, zo verklaarden ze aan de politie. ‘Daarna is er één zwart gat.’ Waardevolle spullen, zoals telefoons en portemonnees, waren verdwenen. Na hun ontwaken waren de vrouwen aanvankelijk verward. Langzamerhand kwamen de herinneringen terug, nadat de receptioniste had verteld van de 5 mannen die die ochtend het hotel waren uitgewandeld.

Hond

Om 19.15 kwam een van de verdachten weer bij het hotel. Hij was op zoek naar de vrouwen, die na aangifte te hebben gedaan, naar Nederland waren teruggekeerd. De hotelbaas heeft samen met zijn hond de verdachte vast gehouden, totdat de politie arriveerde.