Tweede verdachte dubbele moord NL-zakenman (UPDATE)

Een Nederlandse zakenman (36) heeft bekend in de buurt van het Franse Sedan (Ardennen) twee mensen te hebben vermoord. Hij zou vrijdagavond na een meningsverschil een wapen hebben afgenomen van de slachtoffers en hen daarna hebben gedood. Inmiddels is een tweede verdachte aangehouden. Het is de ex-schoonvader (56) van de Nederlander Martijn de H. Hij zou de lichamen van de slachtoffers hebben verplaatst.

 

 

 

De twee slachtoffers zijn een Belgisch makelaars-echtpaar uit Beaumont (B), de man is van Portugese afkomst. Een magistraat van het parket van Reims heeft gezegd dat het motief voor van de moord gezocht moet worden in onenigheid over een vastgoeddeal.

De twee lichamen zijn op zondagmiddag rond 18.00 gevonden door wandelaars.

De Nederlander, die in Franse kranten Martijn de H. wordt genoemd werd op dinsdag in Sedan aangehouden aan het stuur van de Porsche Cayenne van de slachtoffers. 

Volgens Franse media spitste de ruzie zich toe op de verkoop van een kasteeltje (foto) dat voorheen eigendom was van de Nederlander. In 2006 zou de H. het kasteel hebben gekocht voor 300.000 euro, mogelijk met zwart geld. Het geld kwam deels van een bedrijfje in Lille dat zich bezig hield met de import van Nederlandse bloemen in Frankrijk. Een deel van de koopsom was geleend. Uiteindelijk is het kasteeltje in februari bij opbod verkocht in opdracht van een bank.

Volgens Franse media probeerde hij het pand voor de tweede keer te verkopen aan de Belgen. Hij was bij de politie al bekend omdat er aangiftes tegen hem waren geweest inzake oplichting.

Nadat hij de twee beschoten had in het landhuis zou hij de plaats hebben verlaten maar later weer zijn teruggekeerd. Toen bleek de vrouw nog niet overleden te zijn. Hij heeft haar daarop met de kolf van het pistool alsnog omgebracht.

Daarna liet hij hen achter in een veld in de buurt van Sedan. Hij vluchtte met de Porsche van de slachtoffers en nam ook hun geld, bankkaarten en gsm’s mee.