Neef hackte adviesbureau Willem Endstra

De neef van Willem Endstra heeft opdracht gegeven het adviesbureau dat gaat over de nalatenschap van de vastgoedman te hacken. Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag. De fiscaal-adviseur was ingehuurd door Haico Endstra, de broer van, die ruzie heeft met zijn zus Beatrix over de nalatenschap van Willem Endstra. De neef die opdracht gaf de adviseur te hacken, is de zoon van Beatrix.

Ruzie tussen broer en zussen

Over de erfenis van Endstra is al jarenlang ruzie tussen zijn zus Beatrix aan de ene kant en zijn broer Haico en zus Astrid aan de andere kant. De broer en zussen waren met Willem Endstra eigenaar van het familiebedrijf dat door hun vader werd opgezet.

Links naar malware

De neef gaf twee vrienden opdracht om in de computers van de adviseur op zoek te gaan naar informatie over de nalatenschap van Endstra. De twee hackers stuurden mails naar medewerkers van het adviesbureau, met daarin links naar kwaadaardige software. De fiscaal-adviseur stapt direct naar de politie als zijn computers 'gek doen'.

47 miljoen

De afwikkeling van de nalatenschap van Endstra is een ingewikkelde zaak. Zo had hij vijf kinderen bij drie verschillende vrouwen, die allemaal een aandeel in het familiebedrijf van de broers en zussen van Endstra kunnen opeisen.Daarnaast  had Endstra ook een grote vastgoedportefeuille. De waarde werd in 2005 geschat op ruim 47 miljoen, maar door de economische crisis zou de waarde zijn gehalveerd.

Claims van criminelen

Ten slotte bestaat Endstra zijn imperium uit een complexe structuur van bedrijven die allemaal ontweven moeten worden. Er zouden ook allerlei claims van criminelen liggen die hun geld aan Endstra hadden gegeven om wit te wassen.