Neergeschoten vrouw is weduwe Baris Önder

De vrouw die in de nacht van woensdag op donderdag is neergeschoten in Amsterdam Osdorp, is de weduwe van de onlangs doodgeschoten crimineel Baris Önder (foto). De vrouw werd rond 1 uur ’s nachts onder vuur genomen in de Charles Boissevainstraat, vlakbij waar haar man in april werd doodgeschoten.

Een getuige zegt dat kort voor 1 uur ‘s nachts een scooter stond te wachten in de straat, meldt Het Parool. Toen de scooter wegreed, klonk kort daarop een gil en vier schoten. De scooter reed daarna op hoge snelheid weg.

Geopereerd

De vrouw werd daarop hevig bloedend gevonden. Ze zou zijn geraakt in haar zij en haar been. Omstanders hebben een doek over haar heen gelegd, en de toegesnelde ambulancemedewerkers verleenden eerste hulp. De vrouw is daarop naar het ziekenhuis gebracht, waar ze is geopereerd. Het is niet duidelijk wat haar toestand is. De politie onderzoekt de schietpartij en is op zoek naar getuigen.

Önder in drugshandel

De vrouw woont in de S.F. van Ossstraat, een zijstraat van de straat waar ze werd neergeschoten. Voor haar woning werd op 26 april Baris Önder (26) geliquideerd met een automatische wapen. Baris Önder is de zoon van de voortvluchtige crimineel Atilla Önder, die verdacht wordt van drugshandel en geweldsmisdrijven.

Önder werkte vaak samen met zijn jeugdvriend Murat Garki, die in december vorig jaar werd doodgeschoten. De twee werden verdacht van onder meer de ontvoering en afpersing van een drugshandelaar. Twee mannen kwamen ook bovendrijven in onderzoeken naar grootschalige internationale drugshandel.