Neergestoken krantenbezorgster overleden (VIDEO)

Een krantenbezorgster (51) die op vrijdag 13 mei in Rotterdam werd neergestoken, is deze vrijdag aan haar verwondingen bezweken in the ziekenhuis. Anita van Dijk uit Schiedam is op 13 mei rond 05.00 op de Pasteursingel aan de rand van de Rotterdamse wijk Oud-Mattenesse neergestoken door een onbekende.

TGO

Deze liet haar vervolgens zwaargewond achter. Enige tijd later ontdekte iemand het slachtoffer en werd ze naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft dezelfde dag een Team Grootschalige Opsporing geformeerd dat nu met 20 mensen naar de dader zoekt.

Dat is vermoedelijk een getinte man van ergens in de 20, hoogstens 30 jaar, zijn gezicht leek behaard, hij heeft mogelijk een snorretje. Waarschijnlijk was hij gekleed in een trainingspak en hij had zijn capuchon op.

Kort voor het doden van Van Dijk vond vlak in de buurt een mislukte beroving plaats. Mogelijk was dat dezelfde dader.

Posters

Agenten hielden buurtonderzoeken en ondervroegen getuigen en omwonenden. Rechercheurs van de Forensische Opsporing kamden de directe omgeving uit naar sporen en duikers van het arrestatieteam doorzochten het water aan de Pasteursingel. Met posters, bewonersbrieven en op de televisieprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht vroeg de politie aandacht.

De politie zegt ‘alles op alles te zetten’ om de dader te vinden en doet daarbij een ‘klemmend beroep’ op iedereen die informatie heeft. Bijvoorbeeld mensen die een (bewakings)camera hebben die gericht is op de openbare weg in de buurt.