Neergestoken man in Amsterdam overleden

De man die zaterdagavond in Amsterdam werd neergestoken, is overleden. De politie heeft een verdachte aangehouden die door het slachtoffer tijdens zijn vlucht werd aangewezen.

Hulp

De steekpartij vond gisteravond rond half twaalf ’s avonds plaats in Amsterdam-West, in de Admiraal Helfrichstraat. Een motoragent reed toevallig langs bij het 40-jarige slachtoffer, en kon hulp bieden. Het slachtoffer was er ernstig aan toe, en moest worden gereanimeerd. Hij is later in het ziekenhuis overleden.

Onrust

Na de steekpartij wees het slachtoffer een wegrennende man aan, die kon worden aangehouden. De recherche doet onderzoek doet naar zijn precieze rol en betrokkenheid. Volgens een woordvoerder van de politie lijkt het er niet op dat de steekpartij wat te maken heeft gehad met de onrust in de hoofdstad, na de plaatsing door het Marokkaanse voetbalelftal zaterdagavond voor het WK: ‘We zien daar vooralsnog geen enkele aanwijzing voor’, laat ze de stadszender AT5 weten. De politie is nog op zoek naar getuigen van het steekincident. De plaats van de steekpartij was overigens wel vlakbij het Mercatorplein, waar de viering van de kwalificatie plaatsvond.