Neergestoken man slachtoffer van sekte

De 43-jarige man uit Laren die vrijdag een moordaanslag overleefde, zou het slachtoffer zijn geweest van de christelijk-sektarische Orde der Transformanten in het Brabantse Hoeven. Het slachtoffer, een dissident van de sekte, werd vrijdag bij zijn woning in Laren neergestoken. De politie heeft een 26-jarige verdachte uit Hoeven aan kunnen houden.

Kort na de steekpartij zou het slachtoffer zelf tegen een omstander hebben gezegd dat hij de dader herkende als lid van de sekte uit het Brabantse Hoeven.

De 26-jarige verdachte, die door de politie ter plaatse werd aangehouden, droeg een pruik en zou het mes hebben verstopt tussen de struiken, zo meldt De Gooi- en Eemlander. Het 43-jarige slachtoffer uit Laren is inmiddels weer uit het ziekenhuis.

De Orde der Transformanten werd eerder ook al in verband gebracht met poging tot moord op een Rotterdamse zakenman in 2008. Het OM eiste in 2012 jarenlange celstraffen tegen twee verdachten, maar zij werden door de rechtbank in Rotterdam vrijgesproken.