Neergestoken medewerker tbs-kliniek overleden

Een medewerker van tbs-kliniek de Kijvelanden in Poortugaal die afgelopen vrijdag werd neergestoken is zondag overleden. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De 25-jarige medewerker, die er pas enkele weken werkte, werd vrijdagmiddag neergestoken door een patiënt. Het slachtoffer werd toen met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht, maar is zondagmiddag aan zijn verwondingen overleden. De medewerkers van de kliniek zijn geïnformeerd over het overlijden van hun collega. De verdachte, een 44-jarige man, wordt maandag voorgeleid aan de rechtercommissaris.

15 jaar in de kliniek

Het slachtoffer werd gestoken met een schaar. De dader verschanste zich daarna in een afgesloten ruimte, maar werd overmeesterd door een arrestatieteam. Hoe de steekpartij kon gebeuren, is nog onduidelijk. Naast het strafrechtelijke onderzoek is een intern onderzoek opgestart. Volgens de NOS is de verdachte een 44-jarige man die al zeker vijftien jaar in de kliniek werd behandeld. Hij is ooit veroordeeld voor “feiten die met agressie te maken hadden”. Toch waren er volgens Justitie geen aanwijzingen dat dit kon gebeuren.

Nu.nl schrijft dat staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie is ”geschrokken van het afschuwelijke incident”, zo laat hij via zijn woordvoerster weten. Zijn medeleven gaat uit naar familie en vrienden van het slachtoffer en medewerkers van de kliniek.