Neerzetten afgehakt hoofd op bewakingsbeelden

De Amsterdamse politie roept degene op, die het hoofd van Nabil Amzieb vorige week op straat plaatste, zich vrijwillig te melden. Gebeurt dat niet, dan zullen  bewakingsbeelden mogelijk op televisie worden getoond.

Dreigement

Dat meldt AVRO-TROS in een persbericht over de uitzending van Opsporing Verzocht morgenavond. Morgen is er in het programma aandacht voor de schokkende gebeurtenissen rond de moord op Nabil Amzieb.

Nadat vorige week dinsdag aan de Mijehof in Amsterdam een brandende auto met zijn onthoofde lichaam is gevonden, is woensdagochtend het hoofd van het slachtoffer achtergelaten voor een shisha-lounge op de Amstelveenseweg in de hoofdstad. Morgen in de uitzending wordt de laatste stand van zaken rond het onderzoek getoond. AVRO-TROS schrijft: ‘ De Amsterdamse politie doet een uitdrukkelijk beroep op de degene die het hoofd achterliet om zichzelf te melden voordat zulke eventuele beelden openbaar worden gemaakt.’

Kennelijk beschikt de Amsterdamse recherche over voldoende herkenbare beelden, om het ‘dreigement’ van openbaarmaking van de beelden te kunnen waarmaken.

Fayrouz

Shishalounge Fayrouz speelt een rol in de serie liquidaties die zich de afgelopen jaren in Amsterdam hebben afgespeeld. Fayrouz staat bekend als een horecagelegenheid waar criminelen komen die behoren tot de vermeende criminele organisatie van Benaouf A., het beoogde eigenlijke doelwit van de moorden in de Staatsliedenbuurt. A. zit momenteel een straf uit voor medeplegen van de moord op Najeb Bouhbouh.

In maart 2014 was de liquidatie van Mohammed El Mayouri die kort daarvoor een bezoek had gebracht aan Fayrouz. de politie gaat ervan uit dat er (onder meer) een conflict speelt tussen een groep rond Ben A. en die rond de vermoorde Gwenette Martha.

Theorieën

Inmiddels doen er verschillende theorieën de ronde over wat er achter de liquidatie kan zitten. Crimesite zet ze eerder op een rij.