Drugs- en wapennetwerk opgerold: 9 arrestaties

In Spanje en Portugal zijn negen personen opgepakt die ervan worden verdacht drugs en wapens te hebben gesmokkeld tussen onder meer Nederland en de twee Zuid-Europese landen. Daarbij zijn onder meer 27 kilo heroïne en 8 kilo cocaïne in beslag genomen. Het netwerk zou dit jaar honderd kilo heroïne van Nederland naar Zuid-Europa hebben gesmokkeld.

Dat meldt de Spaanse justitie. Bij de inval werden ook acht vuurwapens en 46 kilo versnijdingsmateriaal gevonden. Ook is 330.000 euro contant geld in beslag genomen.

De Spaanse justitie kwam de mannen op het spoor nadat twee geweren worden onderschept in Portugal. In het onderzoek doken toen e-mails op waaruit blijkt dat er cocaïne vanuit Zuid-Amerika werd geïmporteerd.

Arresatie bij geldoverdacht

De arrestaties vonden afgelopen week plaats. Op 24 december worden drie mannen opgepakt bij een overdracht van geld. Twee van de mannen zouden de leiding hebben over het netwerk, de andere verdachte zou een leverancier zijn. Bij de arrestatie werd 200.000 euro gevonden in een koffer in een dubbele bodem.

Op hetzelfde moment werden vier klanten van het netwerk opgepakt. Daarbij werd 22 kilo heroïne en 4 kilo cocaïne in beslag genomen. De twee andere verdachten werden later opgepakt. Bij huiszoekingen werd de rest van de drugs en het geld gevonden.