Negen arrestaties voor mishandeling en schietpartij in Nijverdal

De politie heeft negen verdachten uit Almelo aangehouden voor betrokkenheid bij een mishandeling en schietpartij in Nijverdal op zondagavond. Daarbij raakte een 20-jarige man uit Wierden gewond. Alle verdachten zitten nog vast en worden verhoord.

Omstreeks 21.00 kwam er een melding binnen dat er op de Rudolf Dieselstraat in Nijverdal geschoten zou zijn. Ter plaatse trof de politie een 20-jarige man uit Wierden aan met verwondingen. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld. Op de locatie werden kogelhulzen aangetroffen.

Waarschuwingsschot

De politie startte direct een groot onderzoek. Op de locatie van het incident waren twee auto’s gezien, waarin de verdachten waren vertrokken. Eén van deze auto’s werd even later gespot in Almelo. De drie inzittenden uit Almelo van 20, 21 en 43 zijn aangehouden. Bij de arrestatie is door de politie een waarschuwingsschot gelost.

Wapens en munitie

Bij doorzoekingen in verschillende woningen werden later op de avond nog eens drie mannen uit Almelo aangehouden van 17, 22 en 50. In een woning werden wapens en munitie aangetroffen en in beslag genomen.

Aan het begin van de nacht meldden zich nog twee verdachten op het politiebureau in Almelo. Het gaat om twee Almeloërs van 20 en 21. Later in de nacht nog een 23-jarige man uit Almelo aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen op welke wijze de aangehouden verdachten betrokken zijn bij het incident en wat er precies is gebeurd.