Negen jaar geëist tegen Satudarah-lid voor schietpartij (VIDEO)

Het Openbaar Ministerie wil dat Helmonder en Satudarah-lid Michel G. negen jaar cel krijgt voor zijn aandeel in de schietpartij aan de Eindhovense Medoclaan. Dat is een jaar meer dan tegen een No Surrender-lid werd geëist.

Als eerste

De hogere eis komt doordat G. – aldus de officier van justitie – het vuurgevecht opende door als eerste te schieten, nadat boze No Surrender-leden zich aan de deur hadden vervoegd bij de bewoner van het pand, William D.. Deze heeft niet geschoten maar hij had wel wapens binnen voorhanden. Tegen D. is bij verstek vier jaar geëist. Hij wordt verdacht van een overval in Tilburg en is voortvluchtig.

De advocaat van G. spreekt van zelfverdediging en ontkent dat zijn client als eerste vuurde.

Acht jaar

Vorige week stonden leden van No Surrender terecht. Tegen hen is acht jaar geëist. Waarom de ruzie ontstond is niet helder. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat het volgens de betrokkenen ging om een schuld. Toen Eindhovenaar David met leden van No Surrender bij de wonig aankwam, sprak hij even kort met William D. en diens vriend Michel G.. Toen deze terug naar binnen wilde lopen, kwamen de No Surrender-leden achter hen aan. Na een korte worsteling werd heen en weer geschoten.

Pistool

In het onderzoek naar de schietpartij is een bedreiging vanuit Tilburg ter sprake gekomen. Een zakenman heeft gezegd dat Michel en William zich bij hem meldden als ‘incassobureau’. Hij had hen 15.000 euro gegeven. Daarna werd hij in elkaar geslagen en miste hij zijn laptop. Daarmee is vervolgens vier ton overgemaakt. Er is dna van de twee in de woning van de zakenman gevonden. Michel G. ontkent dit.