Negen jaar voor doodslag Rudi Schouten

De rechtbank in Breda heeft 9 jaar celstraf gegeven aan Pearl S. voor het dood schieten van Rudi Schouten (foto links). De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Rudi Schouten werd vorig jaar doodgeschoten na een ruzie met vier Satudarah-leden.

Volgens Pearl S. had hij met het slachtoffer afgesproken om een ruzie uit te praten. ‘Ik gaf hem een hand en toen sloeg hij opeens om. Hij wilde uithalen’, verklaarde S. voor de rechtbank. S. zei dat hij een klap ontweek en iemand met een bijl op zich af zag komen. Daarop pakte S. naar eigen zeggen in paniek zijn wapen en begon te schieten.

Zelfverdediging

S. zegt dat hij uit zelfverdediging handelde, maar dat gaat volgens de officier van justitie niet op, omdat de verdachte bleef doorschieten toen het slachtoffer weerloos op de grond lag. De man met de bijl is een broer van het slachtoffer. Volgens hem is het verhaal van S. complete onzin. S. zou het slachtoffer eerst hebben aangevallen, waarop hij zijn broer te hulp schoot met een bijl. S. werd dezelfde dag opgepakt in het ziekenhuis, waar hij de eerste hulp was binnengelopen met twee hoofdwonden van 9 en 15 centimeter lang.

Familieruzie

Aanleiding van de moord is waarschijnlijk een familieruzie.  Schouten zou op de fatale vrijdag 3 april 2015 de zus van zijn vrouw hebben bedreigd en prikte onder meer haar autobanden lek. De schoonzus belde haar echtgenoot die in Spanje zat. Hij waarschuwde meteen vrienden uit de motorclub Satudarah die op een begrafenis aanwezig waren. Het groepje begaf zich op weg naar Schouten. Ze troffen elkaar vervolgens in de Cypressestraat in Breda, waar Schouten om het leven kwam.

Zie ook:

Moordwapen Rudi Schouten waarschijnlijk gevonden

‘Vermoorde Rudi Schouten in de val gelokt’

Slachtoffer moord Breda was bekende van politie