Negen jaar en tbs voor doodslag op Nathalie

Dennis V. is dinsdag door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar en tbs met dwangverpleging voor de doodslag op zijn ex-vriendin Nathalie Weinreder (23) in 2010. De verdachte blijft ontkennen dat hij iets met de dood van Nathalie te maken heeft. Volgens zijn advocaat heeft het Openbaar Ministerie (OM) te weinig gekeken naar andere scenario’s.

(Foto: politie)

Volgens de rechtbank kan moord niet bewezen worden, maar is Dennis V. wel verantwoordelijk voor de dood van Nathalie Weinreder. Hij zou haar in de nacht van 10 op 11 december 2010 in de woning van het slachtoffer hebben gewurgd.

Alle aangetroffen sporen leiden volgens de rechtbank in de richting van Dennis V., die altijd ontkend heeft ook maar iets met de dood van Nathalie te maken te hebben. De rechtbank neemt het V. kwalijk dat hij altijd heeft gezwegen over de toedracht van het incident zodat de ouders van Nathalie nooit zullen weten wat er precies is gebeurd.

De twee, Nathalie en Dennis V., zouden ruzie hebben gehad over een abortus die het slachtoffer had laten plegen op het kind waar V. de vader van was. De advocaat van de verdachte vindt dat het OM te weinig heeft gekeken naar een ander scenario in deze zaak. Door de verdediging zou er een naam genoemd zijn die mogelijk meer van de moord weet.

De straf die V. dinsdag opgelegd kreeg, is conform de eis van het OM.