Negen jaar voor wurgen ex-vriendin

De rechtbank van Den Bosch heeft de 22-jarige Koen B. veroordeeld tot negen jaar celstraf omdat hij in oktober 2014 zijn ex-vriendin om het leven heeft gebracht. Koen B. heeft verklaard dat ze ruzie hebben gekregen, en dat zijn vriendin, Juliette Bouhof, hem naar de keel vloog.

B. zegt dat hij Bouhof toen heeft geslagen, en later ook haar keel heeft dichtgeknepen. Hij wilde dat zij zijn keel losliet, en is net zo lang blijven knijpen tot dat gebeurde, aldus B.

Knijpen en slaan

Maar volgens de rechtbank is het ongeloofwaardig dat zij is blijven knijpen, omdat B. geen verwondingen had. De rechtbank stelt dat een ander scenario heeft afgespeeld: de twee kregen ruzie, en B. heeft Bouhof twee maal geslagen. Toen begon zij te knijpen, waarna hij nogmaals sloeg. Bouhof heeft B. toen losgelaten, maar hij bleef knijpen.

Volgens de rechtbank is Bouhof daarom opzettelijk gedood, omdat iedereen weet dat iemand wiens keel wordt dichtgeknepen kan doodgaan. De rechtbank vond echter dat niet is bewezen dat het om voorbedachte rade gaat, en veroordeelde B. daarom voor doodslag.

Familie bedreigd

De 17-jarige Juliette Bouhof kwam in de nacht van 25 op 26 oktober niet meer thuis van een nachtje stappen. De politie zette onmiddellijk een zoekactie op, omdat ze ernstige ruzie had met haar ex-vriend. Koen B. was een paar weken daarvoor bij het ouderlijk huis van Bouhof binnengedrongen en had Juliette en haar familie bedreigd. Ook had hij een foto van haar op internet gezet. De familie Bouhof is daarom een tijdje ondergedoken. Niet lang nadat de familie weer in haar eigen huis woonde, werd Juliette om het leven gebracht.

Het OM had 12 jaar celstraf geëist. De rechter vond de eis te zwaar en veroordeelde hem tot negen jaar. Tijdens de zittingen zei Koen B. spijt te hebben van wat er is gebeurd.