Negen lichamen in vrachtwagen in Mexico

In Mexico zijn zaterdag negen lichamen gevonden, achterin een vrachtwagen. De mannen zijn waarschijnlijk eerst ontvoerd en daarna vermoord.

Geweld

De vrachtwagen werd zaterdagmorgen ontdekt langs de snelweg in de zuidelijke Mexicaanse staat Guerrero. Justitie laat weten dat de mannen als vermist waren opgegeven en waarschijnlijk donderdagavond al zijn ontvoerd. De mannen gebruikten hun vrachtwagen kennelijk voor de verkoop van illegale goederen. De vrachtwagen was geregistreerd op naam van een van de mannen.

Drugshandel

De door veel geweld geplaagde staat Guerrero kent hoge moordcijfers, door oorlogen om de drugshandel tussen verschillende versplinterde misdaadgroeperingen. Die maken zich ook regelmatig schuldig aan afpersing. Er bevinden zich veel papaverplantages in deze staat voor de productie van opium, dat onder meer kan worden gebruikt voor de productie van heroïne.

Politieke moord

In Mexico vinden de laatste tijd ook regelmatig politieke moorden plaats, in de aanloop naar de landelijke verkiezingen op 1 juli. Pas nog vond men een kandidaat voor het burgemeesterschap van een plaats vermoord op straat teruggevonden.